Рецепти » Предястия

Рецепти за предястия

Основното предназначение на предястието е да възбуди апетита и да подготви човек за основното ястие. Обогатете трапезата си с някое от многото ни предложения.
В тази категория има 472 рецепти, разпределени в 48 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1693

Царевични бухти
Царевични бухти

Сварете шестте кочана царевица в една тенджера с подсолена вода. След това ги охладете и разронете зърната им. Смесете ги с брашното, яйцата, червения пипер и сол на вкус, разбъркайте добре сместа. Загрейте олиото в един тиган и оформете царевичните бухти на малки парчета в тигана. Запържете ги и от...

Брускети с домати и миди
Брускети с домати и миди

Нарежете франзелата на филийки и ги препечете. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете доматите на кръгчета, както и червения лук, нарежете на ситно магданоза и прецедете добре мидите от консервата. Смесете в един съд сиренето Рикота с магданоза и чесъна. С тази...

Печени домати с козе сирене в сач
Печени домати с козе сирене в сач

Обелете доматите и ги нарежете на парчета, след това ги поставете в един керамичен сач. Посолете ги леко със сол, добавете малко зехтин и соев сос. Сложете сачът във фурната и печете на около 200 градуса, печете колкото леко да омекнат. Готовите домати прехвърлете в една дълбока чиния, заедно със соса...

Брънсуикски пастет с черен дроб
Брънсуикски пастет с черен дроб

Разбиваме крема сиренето в един съд, като постепенно добавяме наденичката от черен дроб (Брънсуикска). След това добавяме подквасената сметана. Разбъркваме добре сместа докато стане гладка. Добавяме лимоновият сок, настъргания лук, черен пипер и чесън на прах. Преди да сервираме пастета го оставяме да...

Соленки с кренвирши
Соленки с кренвирши

Загряваме фурната на 220 градуса. Нарязваме кренвиршите на малки парчета и оставяме маслото да омекне добре. В една купа смесваме пшениченото брашно с царевичното брашно, добавяме бакпулвера и малко захар. В друг съд разбиваме яйцето с мекото масло, добавяме киселото мляко и малко сол на вкус. Разбиваме...

Картофено пюре със синьо сирене и пържени гъби
Картофено пюре със синьо сирене и пържени гъби

Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в един тиган поръсен с олио. Запържете ги до златисто кафяв цвят. След това обелете картофите и ги нарежете на парчета, изсипете ги в една тенджерка с подсолена вода и ги сварете на котлона докато омекнат добре, за около 20-30 минути. Извадете картофите от водата...

Печена тиква с чесън
Печена тиква с чесън

Обелете добре тиквата и я нарежете на кубчета. Изсипете я в една тава за печене. Отгоре изсипете нарязаните на тънки филийки скилидките чесън. Поръсете черен пипер на вкус, ситно нарязан копър и зехтина. Разбъркайте добре сместа. Печете във фурна загряна на 200 градуса за 7 минути, след което включете...

Енергийно протеинови бисквити
Енергийно протеинови бисквити

Смесете всички продукти във блендер и ги разбийте добре. Трябва да получите тесто с лепкава маса. След това разстелете върху хартия за печене един слой от сместа с дебелина от около 1-2 см., отгоре изгладете тестото с лъжица. Сложете фолио и загладете отново. Махнете фолиото и нарежете с нож тестото...

Тарталети с яйца и бекон
Тарталети с яйца и бекон

Разпределете на топчета масленото тесто в метални форми за мъфини или в малки купички за печене. След това с вилица оформете тестото на горе към ръба на формите, оформете кошнички, сложете ги в хладилника. През това време запържете в един тиган нарязаният на парчета бекон и нарязания на ситно лук. Извадете...

Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан
Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан

В един съд сварете оризът, докато омекне добре. Загрейте предварително фурната на 175 градуса. Измийте и подсушете добре пресния спанак. Загрейте в един тиган зехтина, добавете в него спанака, подправете го със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на тиганът и задушете спанака, за около 5 минути...