Рецепти » Салати

Рецепти за салати и гарнитури

Всяка домакиня знае доста рецепти за салати и гарнитури и си има свои любими. Въпреки това винаги можете да обогатите кулинарния си опит с някоя нова рецепта.
В тази категория има 433 рецепти, разпределени в 44 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1427

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните...

Салата с пушено пилешко месо, аспержи и карфиол
Салата с пушено пилешко месо, аспержи и карфиол

Нарежете пушеното пилешко филе на малки парченца. Нарежете аспержите на филийки с дължина от около 3 см., карфиола разделете на розички и заедно ги смесете в един съд с вода, кипнете ги на огъня докато омекнат. Сварете в един съд с вода картофите, след това ги обелете и ги нарежете на кубчета. Нарежете...

Салата с калмари, сирене и орехи
Салата с калмари, сирене и орехи

Сварете в един съд яйцата, обелете ги и отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците на едрото ренде. Настържете обелените ябълки и сиренето. В един съд с подсолена вода сварете калмарите до готовност и ги нарежете на ивици. Нарежете лукът на тънки пръстени. Нарежете на едро орехите и ги запържете...

Салата със сирене Моцарела и тиквички
Салата със сирене Моцарела и тиквички

Нарежете тиквичките на тънки ивици по дължина и леко ги запържете в един тиган или ги опечете на скара, поръсени с капки зехтин. Сгънете лентите тиквички на половина и внимателно ги поставете върху чинията за салатата. В средата на чинията сложете 2 големи листа червено зеле, върху него сложете една...

Китайска салата с телешки език
Китайска салата с телешки език

Нарежете на ивици предварително свареният телешки език в подсолена вода. След това нарежете на ситно чесъна и го изсипете при езика. Изсипете отгоре соевия сос, балсамовия оцет и сусамовото масло. Нарежете на парчета червения лук, краставиците и чушката (добавете люта чушка на вкус). Изсипете зеленчуците...

Салата с грейпфрут, портокал с кардамон
Салата с грейпфрут, портокал с кардамон

Обелваме цитрусовите плодове и ги накъсваме на парчета. Слагаме всички плодове в една купа. Изцеждаме излишния сок от купата в една тенджера. Добавяме в нея лимоновият сок, меда и кардамона. Слагаме тенджерата на котлона и оставяме сместа да заври, след това намаляваме температурата на котлона. Оставяме...

Салата с пресни гъби и сметанов сос със сирене Маскарпоне
Салата с пресни гъби и сметанов сос със сирене Маскарпоне

Почистете добре гъбите и ги запържете в един тиган поръсен с олио. След това ги изсипете в една чиния и ги полейте с лимоновия сок. В една малка купа разбийте добре с миксер сиренето Маскарпоне заедно със сметаната. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Добавете ситно нарязания див лук. Добавете малко...

Картофена салата с домати
Картофена салата с домати

Сварете картофите в една тенджера докато омекнат, след това ги обелете и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете чери доматите на парчета. Почистете маслините от костилките им и ги нарежете на половинки. Нарежете лукът на ситно. Смесете всичко заедно в една купа. Овкусете салатата със зехтин, оцет и сол...

Топла салата с бекон, чери домати и рукола
Топла салата с бекон, чери домати и рукола

Нарежете беконът на парчета, след това в един загрян тиган (без мазнина) запържете месото до златисто кафяв цвят. В една купичка смесете балсамовият оцет със зехтина, разбъркайте ги добре. Излейте тази смес върху бекона. След това добавете руколата, нарязаните на четвъртинки чери домати и настърганото...

Салата със сотирани гъби Печурки
Салата със сотирани гъби Печурки

В един тиган с капак загрейте зехтинът. В него задушете нарязания на ситно чесън, за около 30 секунди. След това добавете нарязаните гъби Печурки, овкусете със сол, черен пипер и отново задушете на огъня, като разбърквате сместа от време на време. Добавете розмаринът и белия оцет. Задушете за няколко...