Рецепти » Сладкиши

Рецепти за сладкиши

Всеки сладкиш е уникален и всяка нова рецепта, която изпробвате е радост за всички лакомници вкъщи. Възползвайте се от богатата ни колекция с рецепти за сладкиши.
В тази категория има 228 рецепти, разпределени в 23 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1124

Пастички със смокини
Пастички със смокини

Оставете маслото (70 грама масло) да се отпусне на стайна температура, след това го разбъркайте добре с меда. В отделен съд разбийте добре 2-те яйца и на малки порции ги добавете към сместа с маслото. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и също го изсипете към сместа, както и предварително пасираните...

Оризов кейк със стафиди и бадеми
Оризов кейк със стафиди и бадеми

В един съд разбийте яйцата на пяна заедно със захарта, една опаковка ванилия и содата за хляб. Добавете след това заквасената сметана и разбийте отново. Добавете оризовото брашно и гриса, разбъркайте добре докато получите хомогенна смес. Добавете стафидите и ги омесете в сместа. След това я изсипете...

Сладкиш със сливи
Сладкиш със сливи

Загряваме фурната предварително на 180 градуса. Слагаме маслото в една огнеупорна тава и го загряваме добре във фурната, след това добавяме захарта и една супена лъжица вода, печем за 5 минути. След като карамелът заври го оставяме във фурната за още 5 минути. Добавяме нарязаните сливи и ги изтръскваме...

Пастички с крем и фондан
Пастички с крем и фондан

От многолистното тесто оформяме и изпичаме във фурната две платки. Едната платка намазваме на равномерен пласт от предварително приготвеният ванилов крем или от готовия пудинг на д-р Йоткер. Върху кремът нанасяме разбитата сметана с пудрата захар и поставяме втората платка върху първата. Платките намазваме...

Бърз шоколадов чийзкейк с бисквити и лешници
Бърз шоколадов чийзкейк с бисквити и лешници

Смиламе добре бисквитите и в тях добавяме разтопеното безсолно масло, добавяме една супена лъжица течен шоколад Нутела (на стайна температура) и три супени лъжици от натрошените печени лешници. Разбъркваме добре докато получим хомогенна смес. След това добре я притискаме към дъното на една тава с диаметър...

Сладкиш с мармалад от праскови, шоколад и лешници
Сладкиш с мармалад от праскови, шоколад и лешници

Първо пригответе тестото. Разделете в отделни съдове белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер на гъст сняг. Към жълтъците добавете мекият маргарин и пудрата захар, разбийте добре с миксер, докато сместа стане на пяна. В сместа с жълтъците добавете брашното, смлените лешници, бакпулвера, какаото...

Тирамису със сирене Маскарпоне, кафе и вино
Тирамису със сирене Маскарпоне, кафе и вино

Отделете белтъците и жълтъците в отделни съдове, разбийте добре белтъците на пухкав сняг. Добавете захарта към жълтъците и ги разбийте с миксер за 2-3 минути. Добавете сиренето Маскарпоне и разбийте отново за още 2-3 минути на средна мощност. След това добавете разбитите белтъци към жълтъчната смес и...

Лимонов сладкиш със захарна тръстика
Лимонов сладкиш със захарна тръстика

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете една тава за печене с масло и я поръсете с малко брашно. Смесете в един съд мекото масло с 185 грама тръстикова захар и ги разбийте с миксер. Постепенно добавете яйцата и разбийте сместа добре. Добавете брашното, бакпулвера, лимоновия сок и настърганата лимонова...

Ягодов пай с бадеми
Ягодов пай с бадеми

Смесете брашното с разтопеното краве брашно, водата и солта. Омесете тестото и го разстелете в една намазана с малко масло тортена форма. Изпечете тестото в добре загряна фурна, за около 15 минути до зачервяване. През това време направете плънката. Смесете кравето масло с пудрата захар, смлени бадеми...

Плодов сладкиш с извара
Плодов сладкиш с извара

Прецедете плодовете от консервата (праскови, ягоди или други по ваш вкус), след това ги оставете да изсъхнат и ги нарежете на ситно. В две купи разделете белтъците от жълтъците. Смесете изварата с жълтъците, добавете 2 с. л. захар, лимоновия сок и нишестето. След това изсипете и плодовете. Разбийте белтъците...