Рецепти » Тестени

Рецепти за тестени изделия

Тук ще намерите български и чужди рецепти за хляб, козунак, баници, пити, погачи, тутманици, пици и всякакви вкусотии, които се приготвят от тесто.
В тази категория има 527 рецепти, разпределени в 53 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1746

Хлебчета с банани на Джейми Оливър
Хлебчета с банани на Джейми Оливър

Обелваме бананите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме с блендер, разбиваме ги добре докато получим почти течна консистенция. След това ги поставяме в мерителен съд и към тях добавяме хладка вода, докато получим смес от 625 мл. Тази смес използваме вместо вода, когато замесваме хляба, а при месенето...

Козунак с кисело мляко
Козунак с кисело мляко

Размийте маята в затопленото прясно мляко с 1 с. л. захар и малко брашно. Оставете сместа да втаса. През това време разбийте захарта и яйцата (отделя 1 жълтък за намазване) и ги изсипете в предварително пресятото 2 пъти брашно, в центъра на което оформете кладенче. Добавете киселото мляко и сместа с...

Хляб с бекон и лук
Хляб с бекон и лук

Нарежете беконът на малки парчета и го запържете до златисто кафяв цвят в един тиган поръсен с олио. След това го сложете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. В същият тиган нарежете на филийки лукът, запържете го в 1 с. л. олио. Разтворете маята в топла вода и я оставете да шупне...

Баница със сирене и тиквички
Баница със сирене и тиквички

Загряваме предварително фурната на 180 градуса. Изсипваме настърганите тиквички в гевгир и ги поръсваме със сол. Оставяме ги за 30 минути да се отцедят, след това ги изстискваме добре с ръце. В една купа смесваме тиквичките с натрошеното краве сирене, настърганото сирене Моцарела, разбитите яйца, половината...

Кренвиршки с домат
Кренвиршки с домат

В пресятото брашно правим кладенче и в него изсипваме разтворената мая в прясното мляко. Добавяме солта, захарта и разтопеното масло. Омесваме тестото и го оставяме да втаса за 15 минути. Нарязваме кренвиршите на две по дължина, а домата нарязваме на пръчици. Разточваме тестото и го оформяме на ленти...

Кифлички със сусам - без яйца
Кифлички със сусам - без яйца

Замесете тестото, като смесите брашното с прясното мляко, олиото, захарта, солта и маята (предварително активирайте едно кубче мая в малко охладено прясно мляко с една щипка захар, сол и малко брашно). Оставете тестото да втасва на топло място. След това го разделете на 40 равни топчета. Всяка топка...

Пържени мини питки
Пържени мини питки

В добре затопленото прясно мляко добавете захарта, солта, маслото и яйцето, след това разбъркайте добре сместа. Във брашното добавете сухата мая и содата за хляб, разбъркайте добре сместа. След това добавете млечната смес при брашнената и омесете тестото. Трябва да получите еластично тесто. Оставете...

Ароматна питка с чесън
Ароматна питка с чесън

Замесваме тестото от посочените продукти, като използваме тестото постепенно (понякога е необходимо повече брашно, а понякога по-малко от посоченото количество). Омесваме тестото докато стане меко. Покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса, така че да удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на 6...

Бисквити с градински чай
Бисквити с градински чай

Оставете маслото да омекне добре. След това го смесете със захарната тръстика и жълтъците. Сложете сместа на котлона и загрейте за около 3-4 минути, докато сместа стане с гладка маса. Добавете след това брашното, солта, ванилията и омесете меко тесто. Оставете го за 30 минути в хладилника. След това...

Усукана питка с шунка и сирене
Усукана питка с шунка и сирене

Разтворете сухата мая в топлото прясно мляко, добавете след това 1 чаша от брашното. Разбъркайте добре сместа, след това добавете втората чаша брашно и отново разбъркайте сместа. Полученото тесто покрийте с кърпа и го оставете на топло място да втасва за около 1 час. През това време настържете сиренето...