Рецепти » За мъже

Кухня за мъже

В тази категория има 70 рецепти, разпределени в 7 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1051

Панирани зеленчуци със сирене и кашкавал
Панирани зеленчуци със сирене и кашкавал

Нарежете зеленчуците - тиквичката, доматите и картофите на тънки филийки. Намажете добре дъното на една тава за печене с олио. Поръсете зеленчуците със сол. Пригответе панировката. Запържете в един тиган брашното заедно с маслото и разбъркайте добре, след това добавете прясното мляко и оставете на огъня...

Мъжки кекс
Мъжки кекс

Смесете в един съд 16 лъжици брашно, 16 лъжици кисело мляко, 8 лъжици олио, 8 лъжици захар и един бакпулвер. Разбъркайте хубаво. Във форма за кекс изсипете половината смес, след това конфитюр на вкус и останалата кексова смес. Изпечете във фурна загряна на 220 градуса. Пробвайте дали е готов кекса с...

Сръбски кебапчета - Чевапчичи
Сръбски кебапчета - Чевапчичи

Поставяме каймата в дълбока купа, добавяме червения и черния пипер, кимиона, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол. В кухненски робот смиламе червения лук и чесъна, и ги добавяме към каймата. Месим каймата около 20 минути и я оставяме за 30 минути в хладилник. Оформяме кебапчета, с дължина 10 см...

Печена риба във фолио
Печена риба във фолио

Загряваме фурната на 200 С. Намасляваме четири листа алуминиево фолио. В центъра на всеки лист поставяме филето риба. Отгоре подправяме със сол и черен пипер. Намазваме със смес от майонеза и пресован чесън. Отгоре нареждаме нарязаните на парченца домати и лук и нарязаните на дребно люти чушки. Поръсваме...

Миди с кашкавал на фурна
Миди с кашкавал на фурна

Мидите се почистват и се сваряват. В плитка тавичка се разполагат черупките и във всяка се слага по мида. Всяка се покрива с по 1 чаена лъжичка сос алиоли и с настърган кашкавал или сирене. Запичат се в умерена фурна докато кашкавала се позачерви.

Маринована аншоа
Маринована аншоа

Аншоата се измива и се насолява. В по-широк огнеупорен съд се поставя 1 пръст вода и половин купичка зехтин. Сместа се оставя да заври. Добавя се горчицата и се разбърква добре, докато сместа стане хомогенна. Аншоата се поставя вътре и се захлупва с капак. След около 5 минути се маха капака и когато...

Испански чеснови скариди на тиган
Испански чеснови скариди на тиган

Скаридите се обелват. Най-добре е да се използват пресни, но ако са замразени се размразят на стайна температура. Не трябва да се използват готово сварени скариди. В тиган или керамичен съд се загрява зехтина. Добавя се ситно нарязания чесън и също така нарязаното люто чушле. Когато чесъна се позачерви...

Печени скариди с чесън по испански
Печени скариди с чесън по испански

Подредете в плитка тавичка скаридите по възможност без да се припокриват. Поръсете ги с предварително намачкания чесън, зехтина, оцета и сол на вкус. Изпечете ги на умерена фурна около 10 мин. Месото на скаридите е много фино и не трябва да се препичат много, защото стават твърди и не особено приятни...

Чешки рачешки топчета
Чешки рачешки топчета

Обелете картофите, яйцата и рулцата и ги настържете на ситно редне. Подправете сместа със смлян черен пипер, смесете с майонезата и разбъркайте добре. Оформете топчета с диаметър 3 см и по желание ги оваляйте в настърган кашкавал. Наредете ги в чиния и ги оставете в хладилник поне 30 минути преди се...

Чеснови пилешки бутчета испански
Чеснови пилешки бутчета испански

Загрейте мазнината в дълбок тиган и изпържете на среден огън разфасованите бутчета до златисто, обръщайки ги често, като внимавате да не залепнат за дъното. Извадете бутчетата от тигана, оставете само една трета от мазнината и запържете в нея чесъна. Когато чесъна е леко зачервен (в никакъв случай не...