Рецепти » Гергана Иванова

Гергана Иванова

Рецептите на Гергана Иванова
Жена на 45 години от София

Рецептите на Гергана Иванова

Гергана Иванова има 209 добавени рецепти, разпределени в 21 страници.

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Пастички с крем и фондан
Пастички с крем и фондан

От многолистното тесто оформяме и изпичаме във фурната две платки. Едната платка намазваме на равномерен пласт от предварително приготвеният ванилов крем или от готовия пудинг на д-р Йоткер. Върху кремът нанасяме разбитата сметана с пудрата захар и поставяме втората платка върху първата. Платките намазваме...

Соленки с кренвирши
Соленки с кренвирши

Загряваме фурната на 220 градуса. Нарязваме кренвиршите на малки парчета и оставяме маслото да омекне добре. В една купа смесваме пшениченото брашно с царевичното брашно, добавяме бакпулвера и малко захар. В друг съд разбиваме яйцето с мекото масло, добавяме киселото мляко и малко сол на вкус. Разбиваме...

Пълнено руло със свинско месо и чушки
Пълнено руло със свинско месо и чушки

Почистваме и измиваме добре червената чушка и едната жълта чушка. след това ги нарязваме на ивици. Измиваме добре свинските пържоли, посоляваме го със сол и черен пипер на вкус. От едната страна на пържолите подреждаме чушките, настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз, сгъваме месото на руло...

Лазаня с юфка и пуешки гърди
Лазаня с юфка и пуешки гърди

Нарежете пуешкото месо на малки парчета и го запържете в един тиган поръсен с малко зехтин. Овкусете месото със сол, черен пипер и Вегета на вкус. Натрошете добре юфката и я поставете в една купа. В горещата вода разтворете едно кубче пилешки бульон и добавете натрошената юфка. След една минута отцедете...

Триъгълни пастички без печене
Триъгълни пастички без печене

Разбийте яйцата заедно със захарта и едно пакетче ванилия. Сложете сместа в една тенджера на много слаб огън или на водна баня. Варете като разбърквате непрекъснато, за около 5 минути. Разделете маргаринът на 10 кубчета. Едно по едно добавете в топлата яйчена смес. Изчакайте всяко кубче маргарин да се...

Капучино със сусамена пяна, без прясно мляко
Капучино със сусамена пяна, без прясно мляко

Смелете добре сусамовите зърна с кафемелачка. Пасирайте ги заедно с водата за около 30-40 секунди, или докато течността стане бяла. Прецедете течността през цедка. Добавете след това свареното кафе, но внимавайте да не е горещо. Подсладете капучиното по желание с канела, малко какао, мед или със смляно...

Кюфтенца с ориз и доматен сос
Кюфтенца с ориз и доматен сос

Омесваме каймата с натрошения хляб, чесъна, солта, черен пипер и кимион. Оставяме в хладилник за малко да се стегне. Оформяме малки продълговати кюфтенца и пържим (ако се разпадат овалваме в брашно, затова е добре каймата да е ситно смляна). В една тенджера с подсолена вода варим ориза за около 30 минути...

Юфка с плодове и извара
Юфка с плодове и извара

Сварете юфката според указанията на опаковката. В една купа сложете изварата и добавете разбитите белтъци, захарта и разтопеното масло, разбъркайте хубаво, съчетайте юфката с плодовете по ваш избор и сложете в една форма, която е предварително намазнена и поръсена с галета. Печете на 190 градуса за около...

Пилешки гърди с тиквички
Пилешки гърди с тиквички

Запържваме нарязаният на ситно лук в маслото, докато омекне. След това добавяме нарязаните на кубчета пилешки гърди и ги разбъркваме добре, за да се оцвети месото приятно от всички страни. Добавяме настърганите тиквички и задушаваме сместа на тих огън, докато се изпари течността и се свари добре месото...