Рецепти » Леля Радка

Леля Радка

Рецептите на Леля Радка
Жена на 51 години от Велико Търново

Рецептите на Леля Радка

Леля Радка има 250 добавени рецепти, разпределени в 25 страници.

Овесени бисквити с тиквички и царевично масло
Овесени бисквити с тиквички и царевично масло

Загрейте предварително фурната до 180 градуса. В една купа разбийте добре яйцето, след това добавете царевичното масло, кристалната захар и кафявата захар. Разбъркайте добре сместа. В друга купа смесете пшениченото брашно с содата, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре брашнената смес...

Печени гъби с чесън, сос Уорчестър и мащерка
Печени гъби с чесън, сос Уорчестър и мащерка

Загрейте фурната до 190 градуса. В една голяма купа смесете нарязаните на парчета пресни гъби, ситно нарязания чесън, зехтина и поръсете черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа и я изсипете в една огнеупорна форма. Добавете мащерката и печете във фурната за 25-30 минути, докато гъбите порозовеят...

Енергийно протеинови бисквити
Енергийно протеинови бисквити

Смесете всички продукти във блендер и ги разбийте добре. Трябва да получите тесто с лепкава маса. След това разстелете върху хартия за печене един слой от сместа с дебелина от около 1-2 см., отгоре изгладете тестото с лъжица. Сложете фолио и загладете отново. Махнете фолиото и нарежете с нож тестото...

Тарталети с яйца и бекон
Тарталети с яйца и бекон

Разпределете на топчета масленото тесто в метални форми за мъфини или в малки купички за печене. След това с вилица оформете тестото на горе към ръба на формите, оформете кошнички, сложете ги в хладилника. През това време запържете в един тиган нарязаният на парчета бекон и нарязания на ситно лук. Извадете...

Лимонов сладкиш със захарна тръстика
Лимонов сладкиш със захарна тръстика

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете една тава за печене с масло и я поръсете с малко брашно. Смесете в един съд мекото масло с 185 грама тръстикова захар и ги разбийте с миксер. Постепенно добавете яйцата и разбийте сместа добре. Добавете брашното, бакпулвера, лимоновия сок и настърганата лимонова...

Телешки ребра с чесън
Телешки ребра с чесън

Загрейте фурната до 180 градуса. Разбъркайте в една купичка нарязаните на ситно магданоз и листата от кимион, добавете счукания чесън, черен пипер и олиото. Намажете телешките ребра със сместа и ги подредете в една тава застелена с хартия за печене. Не покривайте месото с фолио и не добавяйте вода. Поставете...

Печени маслени сладки с орехи
Печени маслени сладки с орехи

Загрейте фурната до 200 градуса. В една купа смесете мекото масло с 0,5 чаша пудра захар. Разбъркайте добре сместа и добавете брашното, солта, настърганата лимонова кора и натрошените орехи. Разбъркайте добре тестото и след това с ръце го оформете на малки топчета (с диаметър от около 2,5 см). Подредете...

Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка
Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка

Загрейте предварително фурната до 230 градуса. Нарежете корените копър на половинки по дължина и ги сварете в един съд на огъня, докато омекнат добре, за около 15 минути. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия. Намажете една тава за печене с малко олио и подредете копъра, с нарязаната страна надолу...

Медальони със Сьомга
Медальони със Сьомга

Почистете парчетата Сьомга. С остър нож отстранете костите и кожата на рибата. Увийте всяко рибно парче под формата на спирала, така че да получите формата на медальон. Всеки медальон увийте в две ленти бекон. Запържете медальоните в един тиган поръсен със зехтин за по 1-2 минути от всяка страна, като...

Винена марината за месо
Винена марината за месо

Смесете всички продукти, като нарежете на ситно лукът, морковите и магданоза в един съд. Поставете избраното от вас месо в маринатата, разбъркайте добре и оставете месото да се маринова, като покриете съда с фолио. Сложете го в хладилника да престои за период от 5 до 24 часа. Понякога месото трябва да...