Рецепти » Мария

Мария

Рецептите на Мария
Жена на 57 години от Пловдив

Рецептите на Мария

Мария има 58 добавени рецепти, разпределени в 6 страници.

Печено сирене Грюер с бекон
Печено сирене Грюер с бекон

Нарежете сиренето Грюер на тънки ленти с дебелина от около 1 см. Нарежете беконът на половинки и на по дълги ленти от сиренето. Всяко парче сирене увийте и закрепете с дървени шишчета за хапки парче бекон. Загрейте олиото в един тиган и запържете рулата за около 10-15 минути, обърнете внимателно, докато...

Бисквитена торта с банани и сметана
Бисквитена торта с банани и сметана

Загряваме прясното мляко със захарта на котлона. Добавяме пудинга ванилия, според указанията на опаковката и го варим докато се сгъсти добре. Натрошаваме бисквитите в една голяма купа. Обелваме и нарязваме на парчета бананите в купата. Върху тях изливаме сварения ванилов пудинг и разбъркваме добре с...

Бързо ягодово реване
Бързо ягодово реване

Сварете в една тенджера нишестето - крем ягода според указанията на опаковката. След това сиропирайте с една чаша захарен сироп готовият блат и го нарежете на два пласта. Между тях намажете ягодовият крем смесен с половината от ягодите, разрязани на две половинки. Отгоре и отстрани намажете реването...

Хрупкави соленки
Хрупкави соленки

Смесете всичките сухи продукти в една купа. В друга купа разбийте яйцата, след това ги смесете с нискомасленото кисело мляко. Добавете яйчената смес постепенно към сухата смес и омесете тестото до гладка и хомогенна смес. Разточете тестото на много тънък слой и го нарежете на ивици, които след това извийте...

Фреш с цитрусови плодове, моркови и смокини
Фреш с цитрусови плодове, моркови и смокини

Изстискайте сокът на морковите и сокът на портокалите и лимона. След това отрежете средата на ананаса и го нарежете на парчета. Сложете ги в блендер и добавете нарязаните смокини, добавете и соковете от портокал, лимон и морков. Смелете добре всичко заедно. Ако ви е прекалено гъст сокът можете да добавите...

Пилешки хапки с хрупкава панировка
Пилешки хапки с хрупкава панировка

Нарежете пилешките гърди на малки парченца. Подправете ги със сол и добавете содата. Разбъркайте ги добре. Поръсете пилешкото месо с изстисканият лимонов сок. Добавете картофеното нишесте и отново разбъркайте. Оставете ги да се мариноват в продължение на 15 минути. След това ги овъргаляйте добре във...

Печен патладжан с домати и сирене
Печен патладжан с домати и сирене

Нарежете патладжаните на половинки, поръсете ги със сол и ги оставете така за да им падне горчилката. След това ги изплакнете добре с вода, подредете ги в една тава поръсена с олио и ги поръсете със сол на вкус. Измийте и нарежете доматите на филийки и ги подредете върху патладжаните. Настържете сиренето...

Диетични соленки поръсени със сусам
Диетични соленки поръсени със сусам

Загряваме фурната на 250 градуса. В една тава слагаме хартия за печене или леко я намазваме с масло. В една малка тенджера загряваме 2 супени лъжици масло и го оставяме настрани. Останалите 6 супени лъжици масло нарязваме на малки парчета. Смесваме заедно пълнозърнестото брашно с пшениченото брашно...

Вита баница с домашни кори и извара
Вита баница с домашни кори и извара

Смесете брашното с малко сол, към сместа добавете 1 и 1/2 чаши вода, след това омесете твърдо тесто, което разточете на кори (листа). Всяка кора поръсете с разтопеното масло и подсолената извара, навийте на руло и поставете в една тава намазана с масло. Изпечете баницата в умерено загряна фурна. След...

Маслени розички със сладко
Маслени розички със сладко

Разбийте в една купа маста и захарта до побеляване. Прибавете към тях яйцето и постепенно добавете брашното като непрекъснато разбърквате. Замесете тесто, което изсипете на порции в шприц. Върху суха тава шприцовайте маслените розички. В средата на всяка розичка сложете малко от сладкото. Загрейте фурната...