Рецепти » Вики

Вики

Рецептите на Вики
Жена на 47 години от София

Рецептите на Вики

Вики има 221 добавени рецепти, разпределени в 23 страници.

Палачинки с лимон и боровинки
Палачинки с лимон и боровинки

Пресяваме всички сухи продукти в една дълбока купа или ги размесваме добре с вилица. Добавяме ваниловият екстракт, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселата сметана, водата и олиото към сухите продукти и ги разбъркваме добре. Тестото за палачинките не трябва да е много гъсто, и ако е необходимо...

Кафе с ванилова захар
Кафе с ванилова захар

Първо сваряваме кафето - еспресо или шварц. С миксер разбиваме добре яйцето заедно с ваниловата захар и сметаната. Изсипваме получената смес в една висока стъклена чаша. След това изсипваме свареното кафе и без да разбъркваме го поднасяме топло.

Градинарска зеленчукова супа
Градинарска зеленчукова супа

Почистете добре картофите, тиквичката, чушките и доматите. Измийте ги и ги нарежете на ситно, след това ги сварете в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и настържете на едрото ренде морковите. Задушете зеленчуците докато омекнат в мазнината, разбъркайте ги с брашното и ги добавете в супата. Варете...

Сладкиш със сливи
Сладкиш със сливи

Загряваме фурната предварително на 180 градуса. Слагаме маслото в една огнеупорна тава и го загряваме добре във фурната, след това добавяме захарта и една супена лъжица вода, печем за 5 минути. След като карамелът заври го оставяме във фурната за още 5 минути. Добавяме нарязаните сливи и ги изтръскваме...

Печени домати с козе сирене в сач
Печени домати с козе сирене в сач

Обелете доматите и ги нарежете на парчета, след това ги поставете в един керамичен сач. Посолете ги леко със сол, добавете малко зехтин и соев сос. Сложете сачът във фурната и печете на около 200 градуса, печете колкото леко да омекнат. Готовите домати прехвърлете в една дълбока чиния, заедно със соса...

Хляб с бекон и лук
Хляб с бекон и лук

Нарежете беконът на малки парчета и го запържете до златисто кафяв цвят в един тиган поръсен с олио. След това го сложете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. В същият тиган нарежете на филийки лукът, запържете го в 1 с. л. олио. Разтворете маята в топла вода и я оставете да шупне...

Крехко свинско месо - бут с грах и бекон
Крехко свинско месо - бут с грах и бекон

Поставете свинският бут в един дълбок тиган или тенджера и го покрийте с вода. След като заври на огъня, намалете топлината на котлона и оставете месото да къкри за около 1,5 часа, докато омекне и стане крехко. Нарежете беконът на кубчета и го запържете в един тиган, докато повечето мас се стопи и бекона...

Пилешко месо със зеленчуци и сос от топено сирене
Пилешко месо със зеленчуци и сос от топено сирене

Накъсваме пилешкото месо на парчета, загряваме олиото в един дълбок тиган и слагаме месото да се запържи леко. Нарязваме на парчета лукът и гъбите и ги добавяме в тигана. Разбъркваме добре и посоляваме със сол, след това добавяме нарязаните на кубчета картофи. Доливаме една чаша гореща вода и оставяме...

Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан
Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан

В един съд сварете оризът, докато омекне добре. Загрейте предварително фурната на 175 градуса. Измийте и подсушете добре пресния спанак. Загрейте в един тиган зехтина, добавете в него спанака, подправете го със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на тиганът и задушете спанака, за около 5 минути...

Бурания със зелев сок и ориз
Бурания със зелев сок и ориз

Нарежете две глави лук на ситно и ги запържете в един тиган поръсен с олио. След това добавете нарязаното на ситно кисело зеле, захлупете тигана с капак и задушете докато омекне зелето. В отделен съд сварете ориза и го изсипете върху киселото зеле. Разбъркайте добре сместа и добавете зелевия сок. След...