Рецепти » Radka Marinova

Radka Marinova

Рецептите на Radka Marinova
Жена на 48 години

Рецептите на Radka Marinova

Radka Marinova има 191 добавени рецепти, разпределени в 20 страници.

Меден чийзкейк с орехи
Меден чийзкейк с орехи

Изсипете водата в една тенджера, поставете я на огъня и я изчакайте да заври. След това във врящата вода добавете меда и захарта. Разбъркайте добре и свалете тенджерата от огъня и оставете течността да изстине. След това добавете нарязаните на ситно орехови ядки, брашното, содата, канелата и карамфила...

Бисквити със сусам и орехи
Бисквити със сусам и орехи

Покриваме една триъгълна форма с прозрачно фолио и я оставяме настрани. В един сух тиган запичаме сусама. В една тенджера смесваме меда, пудрата захар, маслото и тъмния шоколад, след това ги разтопяваме на слаб огън. Дърпаме сместа от огъня, добавяме сусама, смлените бисквити и орехи. Разбъркваме добре...

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните...

Мъфини с орехов топинг и круши
Мъфини с орехов топинг и круши

Смесваме в един съд яйцето с брашното, захарта, содата за хляб - угасена в киселото мляко, олиото, канелата и останалите подправки. Разбъркваме добре сместа и добавяме обелените и ситно нарязаните круши. Изсипваме след това сместа във формички за мъфини, като ги пълним само до 3/4 от височината им, защото...

Кокосова торта с шоколадова глазура - без печене
Кокосова торта с шоколадова глазура - без печене

В един дълбок съд загрейте прясното мляко, захарта и маслото, след това добавете кокосовите стърготини. Смелете добре бисквитите (обикновени или какаови бисквити) и ги изсипете към кокосовата смес. Пригответе една квадратна тава с размери 20х20 см., застелете я с пергаментова хартия. Изсипете сместа...

Кренвиршки с домат
Кренвиршки с домат

В пресятото брашно правим кладенче и в него изсипваме разтворената мая в прясното мляко. Добавяме солта, захарта и разтопеното масло. Омесваме тестото и го оставяме да втаса за 15 минути. Нарязваме кренвиршите на две по дължина, а домата нарязваме на пръчици. Разточваме тестото и го оформяме на ленти...

Селска чорба със зеленчуци
Селска чорба със зеленчуци

Почистете и нарежете чушките на ситно, след това ги изсипете в един съд с вряща и подсолена вода. Към тях добавете последователно нарязаните на кубчета картофи, обелените и нарязани на ситно домати и нарязания на дребно лук, задушен заедно с брашното в малко мазнина. Варете чорбата на огъня до готовност...

Сърми с прясно зеле и кайма
Сърми с прясно зеле и кайма

Почистете добре зелката и я поставете във вряща и подсолена вода, варете я на котлона докато омекне. Извадете я и я полейте със студена вода. Оставете зелката да се отцеди добре от водата и след това отделете листата от кочана. Приготвите плънката от запържените в три супени лъжици олио - нарязания на...

Сладолед с пъпеш
Сладолед с пъпеш

В един съд изсипете водата, добавете захарта и варете на огъня докато получите захарен сироп. Оставете сиропът настрани да се охлади добре. През това време обелете и почистете пъпешът от кората и семките му, нарежете го на парчета и го направете на пюре. Накиснете желатинът в 4-5 с. л. вода и го загрейте...

Пълнена патица с ориз и ябълки
Пълнена патица с ориз и ябълки

Почистваме добре патицата и отделяме дреболийките и, след това ги слагаме в една тенджерка и ги варим леко във вряща вода с 1 с. л. оцет. Прецеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Втриваме добре патицата със сол и черен пипер - отвън и отвътре, след това вътре я поливаме с прясно отцеден лимонов сок. В...