Рецепти » Neli Iovkova

Neli Iovkova

Рецептите на Neli Iovkova
Жена на 43 години

Рецептите на Neli Iovkova

Neli Iovkova има 166 добавени рецепти, разпределени в 17 страници.

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Оризов кейк със стафиди и бадеми
Оризов кейк със стафиди и бадеми

В един съд разбийте яйцата на пяна заедно със захарта, една опаковка ванилия и содата за хляб. Добавете след това заквасената сметана и разбийте отново. Добавете оризовото брашно и гриса, разбъркайте добре докато получите хомогенна смес. Добавете стафидите и ги омесете в сместа. След това я изсипете...

Стек Сейлсбъри от телешка кайма с гъбен сос
Стек Сейлсбъри от телешка кайма с гъбен сос

Омесете в един съд телешката кайма заедно с яйцата и галетата, добавете риган, сол и черен пипер на вкус. В един тиган загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук. Охладете лукът и го добавете в сместа с каймата. Оформете бургерите и ги запечатайте в грил тигана, печете ги и от двете страни...

Задушено телешко месо в сос от кафе и вино
Задушено телешко месо в сос от кафе и вино

Първо приготвяме една чаша сварено кафе. Нарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме в един тиган поръсен с олио. Подправяме месото със сол и черен пипер на вкус. След това добавяме нарязания на ситно лук, счукания чесън и брашното. Оставяме сместа на котлона за още няколко минути, като я разбъркваме...

Кисела зелка с ориз
Кисела зелка с ориз

Нарязваме на ситно лукът и праза и ги запържваме в един тиган поръсен с олио. След като се изпържат добре към тях добавяме ориза и подправките. Издълбаваме киселата зелка в средата и отделяме листата и отвътре. След това я пълним с лука и праза. Напълваме зелката и я покриваме с няколко кисели зелеви...

Пържено сирене тофу с босилек
Пържено сирене тофу с босилек

Загряваме фурната на 220 градуса. Слагаме сиренето тофу (нарязано на парчета) в една тава за печене, поръсваме го с 1 ч. л. олио или зехтин и го печем за 15-20 минути. Загряваме останалото олио в уок-тиган на силен огън, добавяме нарязаните лук, люти чушки, чесъна, настъргания джинджифил и микса със...

Бонбони Рафаело с кокосово мляко и бадеми
Бонбони Рафаело с кокосово мляко и бадеми

В един съд загрейте кокосовото мляко с 200 мл вода. Когато течността заври добре добавете захарта. Отделно разтворете нишестето ванилия в 100 мл вода, разбъркайте го добре и на тънка струя го добавете към кокосовото мляко. След това добавете ваниловата захар и 60–70 г от кокосовите стърготини. Разбъркайте...

Ягодов пай с бадеми
Ягодов пай с бадеми

Смесете брашното с разтопеното краве брашно, водата и солта. Омесете тестото и го разстелете в една намазана с малко масло тортена форма. Изпечете тестото в добре загряна фурна, за около 15 минути до зачервяване. През това време направете плънката. Смесете кравето масло с пудрата захар, смлени бадеми...

Салата със сотирани гъби Печурки
Салата със сотирани гъби Печурки

В един тиган с капак загрейте зехтинът. В него задушете нарязания на ситно чесън, за около 30 секунди. След това добавете нарязаните гъби Печурки, овкусете със сол, черен пипер и отново задушете на огъня, като разбърквате сместа от време на време. Добавете розмаринът и белия оцет. Задушете за няколко...

Гъби и шунка с кашкавал
Гъби и шунка с кашкавал

Разтопете маслото в един дълбок тиган на котлона, след това добавете нарязаните гъби и с постоянно разбъркване ги запържете за около 2 минути. Добавете шунката - телешкия колбас, нарязана на кубчета, заедно с нарязания на ситно лук и с постоянно разбъркване запържете сместа с гъбите за още 2 минути...