Рецепти » Iva Kostova

Iva Kostova

Рецептите на Iva Kostova
Жена на 46 години

Рецептите на Iva Kostova

Iva Kostova има 151 добавени рецепти, разпределени в 16 страници.

Козунак с кисело мляко
Козунак с кисело мляко

Размийте маята в затопленото прясно мляко с 1 с. л. захар и малко брашно. Оставете сместа да втаса. През това време разбийте захарта и яйцата (отделя 1 жълтък за намазване) и ги изсипете в предварително пресятото 2 пъти брашно, в центъра на което оформете кладенче. Добавете киселото мляко и сместа с...

Занзибарски пилаф с пилешко месо
Занзибарски пилаф с пилешко месо

Слагаме кимионът, черния пипер, карамфила, канелата и кардамона в един тензух и го завързваме. След това поставяме тензухът в една чаша, покриваме го с топла вода и го оставяме настрани. Счукваме заедно чесънът и джинджифила и ги оставяме настрани. Измиваме добре оризът. Загряваме олиото в една дълбока...

Плодова супа от пъпеш
Плодова супа от пъпеш

Обелете пъпешът и го нарежете на кубчета, след това го изсипете в един съд и го смесете с кокосовото мляко, лимоновия сок, настъргания джинджифил и морската сол. Изсипете сместа в кухненския робот и смелете добре. Пасирайте сместа за 1-2 минути. Поднесете супата добре изстудена с нарязани билки по ваш...

Брънсуикски пастет с черен дроб
Брънсуикски пастет с черен дроб

Разбиваме крема сиренето в един съд, като постепенно добавяме наденичката от черен дроб (Брънсуикска). След това добавяме подквасената сметана. Разбъркваме добре сместа докато стане гладка. Добавяме лимоновият сок, настъргания лук, черен пипер и чесън на прах. Преди да сервираме пастета го оставяме да...

Рататуй - диетичен
Рататуй - диетичен

Нарязваме лукът на ситно. Обелваме и нарязваме на тънки парчета скилидките чесън. Почистваме и нарязваме на парчета чушките. Нарязваме тиквичките на ивици по дължина, а след това ги нарязваме на по-дребни парчета. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кубчета. Загряваме зехтинът в една тенджера под...

Телешки черен дроб с винен сос
Телешки черен дроб с винен сос

Нарежете телешкият черен дроб на тънки и продълговати или широки парчета, посолете го със сол и го запържете в един тиган в добре загряното масло (оставете телешкият дроб сочен - алангле) и го извадете в една чиния. В същата мазнина изсипете брашното и го залейте с виното. В така полученият сос добавете...

Ябълков щрудел с бисквити и орехи
Ябълков щрудел с бисквити и орехи

Включваме предварително фурната да се загрява на 180 градуса. Смесваме в един съд ситно натрошените бисквити със счуканите орехови ядки, канелата на прах и захарта. Към тях добавяме обелените и настъргани ябълки, разбъркваме добре сместа. Намазваме една кора с разтопеният маргарин до средата и я прегъваме...

Ризото с пилешко месо и цвекло
Ризото с пилешко месо и цвекло

Нарежете пилешките гърди с остър нож на ивички и ги запържете с 2 с. л. олио в един тиган. Поръсете месото с малко сол и черен пипер на вкус. Нарежете на ситно лукът и го запържете отделно в останалото олио, след това към него добавете оризът и ги запържете заедно, докато ориза стане прозрачен. Залейте...

Пилешки гърди с лапад и течна сметана
Пилешки гърди с лапад и течна сметана

Измийте добре пилешките гърди, след това добре ги подсушете. Загрейте олиото в един дълбок тиган и запържете пилешкото месо. Добавете след това нарязаните на ситно лук и лапад. След като омекнат добре зеленчуците добавете течната сметана. Задушете ястието на слаб огън за още 15 минути. Поднесете пилешките...

Кръчмарски кюфтета с гъби
Кръчмарски кюфтета с гъби

Почистваме добре гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. След това задушаваме гъбите в кравето масло с малко сол и черен пипер на вкус. Омесваме добре каймата смес заедно с нарязания на ситно лук и със счукания кимион. Добавяме 2-3 с. л. топла вода, за да стане по-пухкава каймата. Оформяме я на...