Рецепти » Боряна Ченкова

Боряна Ченкова

Рецептите на Боряна Ченкова
Жена

Рецептите на Боряна Ченкова

Боряна Ченкова има 149 добавени рецепти, разпределени в 15 страници.

Картофена супа с пушени кренвирши
Картофена супа с пушени кренвирши

Измийте и нарежете морковите и лука на ситно. Нарежете целината на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Задушете в една тенджера в горещата мазнина (олиото) лукът, морковите и целината. След това добавете картофите. Подправете сместа със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз...

Пияно свинско филе със зеленчуци
Пияно свинско филе със зеленчуци

Нарежете свинското филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете на едро лукът и чушките и ги изсипете при месото, запържете ги като ги разбъркате непрекъснато. След това добавете бялото вино и оставете сместа да се задуши, за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат...

Пастички със смокини
Пастички със смокини

Оставете маслото (70 грама масло) да се отпусне на стайна температура, след това го разбъркайте добре с меда. В отделен съд разбийте добре 2-те яйца и на малки порции ги добавете към сместа с маслото. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и също го изсипете към сместа, както и предварително пасираните...

Спаначена супа с гъби
Спаначена супа с гъби

Измийте добре спанакът, почистете го и го нарежете на ленти. Нарежете на парчета гъбите, а морковът и лука нарежете на ситно. В една тенджера с 1,5 литра вода изсипете лука и моркова. Варете на огъня за около 10 минути. След това добавете гъбите, посолете супата със сол, добавете зехтина и джоджена...

Редено пиле с гъби Печурки и сирене в йенска тенджера
Редено пиле с гъби Печурки и сирене в йенска тенджера

Нарязваме пилешкото филе на ленти, а пушеното сирене на шайби. Нарязваме гъбите Печурки на ленти или шайби (в зависимост от големината на гъбите). В една йенска тенджера предварително леко намазнена с олио, започваме да редим ястието. Първо слагаме един ред пилешко филе, след това един ред гъби Печурки...

Свински джобове с шунка и гъби
Свински джобове с шунка и гъби

Нарежете свинското филе на 5 парчета, всяко от което начукайте с чукче, оформете парчето на правоъгълна форма и го поръсете със сол и черен пипер на вкус. Задушете в маслото нарязаните на ситно лук и гъби, задушете ги докато омекнат. Към тях добавете нарязаната шунка и едното твърдо сварено яйце, нарязано...

Каша с агнешко месо и чесън
Каша с агнешко месо и чесън

Отделете агнешкото месо от костите му, нарежете го на малки парчета, след това го залейте с 4-5 ч. ч. подсолена вода и го варете в една тенджера на огъня докато омекне добре. Размийте брашното с малко бульон от месото и при непрекъснато разбъркване разредете с останалия бульон. След като поври за 10...

Баница със сирене и тиквички
Баница със сирене и тиквички

Загряваме предварително фурната на 180 градуса. Изсипваме настърганите тиквички в гевгир и ги поръсваме със сол. Оставяме ги за 30 минути да се отцедят, след това ги изстискваме добре с ръце. В една купа смесваме тиквичките с натрошеното краве сирене, настърганото сирене Моцарела, разбитите яйца, половината...

Бисквитени ролца с мармалад
Бисквитени ролца с мармалад

В една купа разбийте маслото заедно със захарта, докато сместа побелее. След това добавете едно яйце, ванилията и брашното. Замесете тестото. Разточете го върху плот, направете го на кора с дебелина от около 3-4 мм. Намажете след това кората с мармалад (по ваш вкус) и навийте тестото на руло. Нарежете...

Гриловани кайсии с крем от сирене Рикота
Гриловани кайсии с крем от сирене Рикота

Загряваме грила, барбекюто или един оребрен тиган на умерен огън. Нарязваме кайсиите на половинки и махаме костилките им. Леко ги намазваме с олио. Слагаме кайсиите на грила и ги печем за няколко минути от всяка страна, докато леко омекнат, за около 5 минути. Прехвърляме грилованите кайсии в един плитък...